instagram  telegram 2

Телефон: 066 183-78-12

Наказом Міністерства оборони України від 28 березня 2022 року № 94 затверджено Порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Реєстр - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, зберігання, обробки та використання даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, створена для забезпечення військового обліку громадян України.

Основними завданнями Реєстру є ведення військового обліку громадян України з метою забезпечення комплектування Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань особовим складом в мирний час та в особливий період.

Розпорядниками Реєстру є: 1) Генеральний штаб Збройних Сил України; 2) Служба безпеки України; 3) Служба зовнішньої розвідки України.

Серед іншого до персональних даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста належать: відцифрований образ обличчя особи (за наявності), відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України; відомості про притягнення до кримінальної відповідальності (повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення); відомості про розгляд судом кримінальної справи, вирок, що набрав законної сили; відомості про наявність (відсутність) судимості.

До службових даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста належать відомості про виконання ним військового обов’язку та військово-облікові ознаки.

(!!!) Видалення відомостей про особу проводиться після проходження 105 років з дати її народження!!!

ВАЖЛИВО: Включення (не включення) до Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у тому числі осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, здійснюється за результатами розгляду їхньої мотивованої заяви із зазначенням підстав, передбачених законодавством, яка подається до органів ведення Реєстру.

Відомості про себе, внесені до Реєстру, можна отримати за допомогою письмового запиту до органу ведення Реєстру або в електронному вигляді через Єдиний державний веб-портал електронних послуг

ВИСНОВОК: Отже, дані Реєстру використовуватимуть для реалізації завдань військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів як з метою забезпечення комплектування Збройних Сил України, так і з метою інформаційного забезпечення громадян України відомостями про виконання військового обов’язку.

 

Матеріал по темі: «Бронювання військовозобов’язаних в умовах воєнного стану»

 

«НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»; «НІ ВІЙНІ», «НЕТ ВОЙНЕ»,  «NO WAR»